Reformes en un pis de lloguer: Què és permès i què no?

Quines són les reformes permeses en un pis de lloguer?

La Laura estava emocionada per iniciar la seva vida com a artista independent. Va trobar un petit pis de lloguer al centre de la ciutat però es va adonar que necessitava fer reformes.

La Laura no estava segura de quines reformes estaven permeses en un lloguer i es va posar en contacte amb la immobiliària Atelier & Co.

La Júlia li va explicar tot molt bé. Tingues tot això en compte i així asseguraràs evitar possibles conflictes, li va dir.

La Laura, ben aconsellada, va arribar a un acord amb el seu propietari i després d’un parell de setmanes de feina, la Laura va començar a sentir-se com a casa. 

La Laura va començar a desenvolupar la seva carrera com a artista i la seva llar es va convertir en el seu refugi i base des d’on explorar la seva creativitat i compartir el seu art amb el món.

Qui s'ha de fer càrrec de les reparacions?

El propietari té l’obligació de mantenir l’habitatge en bones condicions d’habitabilitat, per la qual cosa si hi ha alguna cosa que necessita reparació o millora, ell ho ha de fer. No obstant això, si es tracta de petites reparacions com una aixeta que degota o un llum que s’ha fet malbé, llavors és la teva responsabilitat fer-les tu mateixa.

Si vols fer alguna obra més gran, com canviar la cuina o el bany, necessitaràs demanar permís al propietari primer. 

El propietari no pot apujar el preu del lloguer com a resultat d’una obra que ell estigui obligat a fer.

  • Manteniment de les instal·lacions de llum i aigua
  • Terres, parets i sostres
  • Reparació, manteniment o substitució de la caldera
  • Qualsevol obra necessària per a la seva habitabilitat
  • Desperfectes ocasionats pel mal ús: trencament de mobles, pintar sense permís, etc.
  • Danys per sobrecàrrega elèctrica
  • Petites reparacions per ús diari

En el cas de canvi en el mobiliari, pintar les parets, perforació de les parets, etc. Si no vols córrer el risc d’enfrontar-te a possibles problemes, és important que tornis l’habitatge al mateix estat en què te’l van lliurar.

Si fas alguna reforma a l’habitatge que hagis llogat sense el consentiment del propietari, aquest podria prendre mesures com finalitzar el contracte de lloguer, exigir-te que tornis l’habitatge al seu estat original, o conservar l’obra realitzada sense que puguis sol·licitar cap indemnització.

El millor per evitar problemes és parlar amb el propietari sobre les reformes que vols fer i assegurar-te de tenir el seu consentiment.

Desitjem ajudar-te!

Si tu també estàs pensant en fer alguna reforma al teu habitatge de lloguer, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres! 

Estarem encantats d’ajudar-te a resoldre els teus dubtes i assegurar-nos que pots fer les reformes que necessitis.

 

Immobiliaria de Terrassa - Reformes Sense consentiment 3