És legal viure en un local comercial?

Es pot viure a un local comercial?

Àlex és un aventurer que ha recorregut gran part del món amb les seves motxilles. Els seus viatges ho han portat a llocs fascinants i li han permès tenir experiències que la majoria de la gent només pot somiar.

Tot i el seu esperit aventurer, Alex va començar a sentir que estava llest per seure el cap i troba una llar fixa. Un dia, va rebre una trucada de la tieta que li deia que havia mort l’avi i que li havia deixat un local comercial.

Alex va pensar en convertir-lo en casa, però no sabia si era legal i va buscar assessorament en la immobiliària Atelier & Co. La Mercè li va explicar que no era legal viure en un local comercial, però que es podia convertir en un habitatge si es complien una sèrie de requisits i tràmits.

Alex va seguir els consells de la Mercè i va poder començar a viure-hi. Els amics els encantava visitar-lo i admirar la solució per tenir una llar al centre sense pagar preus alts de lloguer.

Això és tot el que has de tenir en compte si vols viure en un local comercial:

Necessites la cèdula d’habitabilitat per convertir el local en habitatge, aquest és un document que expedeix l’administració local i que acredita el compliment de les condicions de salubritat i d’higiene d’un edifici destinat a habitatge.

En algunes comunitats, aquest document es reemplaça per la llicència urbanística municipal de primera ocupació.

Cal tenir una cèdula d’habitabilitat per donar d’alta l’aigua, el gas i la llum. També ho necessitaràs per actualitzar el padró si necessites empadronar-te al teu local convertit en habitatge.

Cal comptar amb una llicència d’ampliació de l’ús del local comercial i un projecte de viabilitat per garantir que el local compleixi el que exigeix ​​en matèria d’habitatge el Codi tècnic d’edificació.

Quan tinguem la cèdula d’habitabilitat i la Certificació Tècnica d’Edificació (ITE), l’últim pas és formalitzar, davant de notari, l’ampliació o el canvi d’ús del local via una escriptura en què consti el canvi d’ús.

No esperis més i truca a Atelier!

Si estàs pensant a convertir el teu local comercial en un habitatge, és important que t’asseguris de comptar amb un projecte de viabilitat amb garanties.

Truca a Atelier and Co. 

El nostre equip de professionals et guiarà en tots els tràmits necessaris per convertir el teu somni en realitat.

Immobiliaria Terrassa - Local Reformado