Un habitatge te un límit màxim de propietaris?
Hi havia un grup d’amics que feia anys que somiaven tenir una segona residència a la platja. Tot i això, el preu de la casa dels seus somnis era massa alt per a qualsevol d’ells per si sol.
Així que, després de parlar molt, van decidir investigar sobre la multipropietat però tenien dubtes sobre si això podria ser possible i com funcionaria a la pràctica. Així que van decidir acudir a la immobiliària Atelier & Co per demanar assessorament.
Així, després d’informar-se, les parelles es van reunir i van acordar comprar la casa plegats, repartint-se el preu total entre tots.
La casa era un somni fet realitat: estava ubicada en un indret privilegiat, a prop de la platja, amb una bella vista al mar i totes les comoditats que necessitaven.
La multipropietat havia estat la solució perfecta per complir el seu somni i, anys després, encara seguien gaudint de casa junts.
Quants propietaris pot tenir un habitatge com a màxim?
La multipropietat es tracta d’un tipus de règim d’habitatge on diverses persones compren un immoble juntes i després el fan servir per torns, durant un temps determinat.
Així, el cost total de la casa es divideix entre els socis, permetent utilitzar-la de manera proporcional al llarg de l’any.
La majoria d’aquests immobles s’utilitzen com a segones residències, cosa que permet als propietaris gaudir-ne durant diverses setmanes a l’any en lloc d’haver de llogar o allotjar-se en un hotel.
El contracte de compravenda d’un habitatge en multipropietat ha d’especificar que la propietat és compartida per diferents propietaris, que en faran ús per torns.
Si tots els propietaris han invertit la mateixa quantitat de diners en l’adquisició, tindran el mateix dret d’ús de l’habitatge. Si algun ha invertit més diners, tindrà dret a un ús més gran de l’habitatge. Tot i així, en qualsevol moment, els propietaris poden acordar com repartir-se l’ús de l’habitatge entre ells en funció de les seves preferències.
D’acord amb la legislació espanyola, no hi ha cap límit quant al nombre de persones que poden ser propietàries d’un habitatge.
Tampoc hi ha un límit quant al nombre de titulars que poden sol·licitar una hipoteca. Si un grup de persones vol comprar una propietat en conjunt i compleixen els requisits exigits pel banc, podran compartir un préstec hipotecari per finançar l’adquisició. Tot i això, tots els titulars seran responsables per la totalitat del deute del préstec.
No espereu més!
Hola amics! Si esteu buscant una segona residència en mode multipropietat, no dubteu a contactar a Atelier & Co per obtenir asessorament.
El nostre equip d´experts us ajudarà a trobar la solució perfecta per fer realitat el vostre somni d´una casa en un lloc privilegiat.
Contacteu-nos avui mateix!